Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Case

Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Hogeschool Arnhem en Nijmegen en VideoExpress hebben in co-creatie een videostrategie plan uitgewerkt voor het werven van studenten voor het cluster financieel management.

Doel
Werven van studenten
Sector
Onderwijs

De uitdaging

Jongeren helpen bij hun studiekeuze met vermakelijke video’s

Het cluster ‘Financieel management’ van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen wil de doelgroep bereiken die geïnteresseerd is in een financiële opleiding. Deze video’s sluiten aan op de belevingswereld van de huidige generatie jongeren. Belangrijk dat de doelgroep wordt geïnformeerd maar ook zeker wordt vermaakt. Wanneer je terugdenkt aan je eigen keuze voor een studie, dan was je toch ook liever bezig met afspreken met vrienden, sporten, gamen, etc.

De oplossing

Een slimme videostrategie die helpt bij het werven van studenten voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

 We hebben een strategie en creatief concept uitgewerkt over hoe we met de juiste boodschap op het juiste moment de doelgroep succesvol gepersonaliseerd adverteren. De doelgroep komt vervolgens op een landingspagina met relevante content. Dit geeft de doelgroep vertrouwen bij het maken van de juiste keuze.

2D-animatie voor social media advertentie

Een luchtige animatie die een trigger creëert voor bekendheid en bewustzijn bij de doelgroep. De call-to-action is dat de doelgroep doorklikt naar een landingspagina op HAN site.

2D-uitleganimatievideo

Op de landingspagina van de HAN staat een krachtige 2D-uitleganimatievideo die meer vertelt over de verschillende financiële opleidingen. De video neemt de kijker mee op reis daardoor heb je continue actie. Verder staan op deze pagina testimonial video’s en meer relevante content.

Het resultaat

Toename in aanmeldingen

Nadat de doelgroep de landingspagina heeft bezocht krijgt de doelgroep op een later moment een remarketing campagne te zien van testimonial video’s op social media. De laatste en belangrijkste stap is het inschrijven voor de open dag, proefstuderen en kennismakingsgesprek. De doelgroep heeft de mogelijkheid om opeen landingspagina in te schrijven. Na deze stap maken grotendeels van de studenten een keuze en ontvangt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen aanmeldingen.