Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Case

Avisi

Vereenvoudiging van complexen diensten van Avisi met pakkende 2D-animatievideo's

Doel
Productverduidelijking
Sector
Softwareontwikkeling

De uitdaging

Avisi, een toonaangevend bedrijf dat organisaties ondersteunt bij complexe digitalisatieprojecten, stond voor een uitdaging: hoe konden ze hun complexe diensten duidelijk en overtuigend communiceren aan hun doelgroepen? Het aanbieden van op maat gemaakte softwareoplossingen voor bedrijfsprocessen is hun core-business, maar de technische aard van hun diensten maakte het moeilijk om deze boodschap helder en beknopt over te brengen.

De oplossing

Om deze uitdaging aan te pakken, sloeg Avisi de handen ineen met VideoExpress, een creatief videobureau gespecialiseerd in 2D-animatievideo's. Samen werkten we aan een oplossing die de complexe boodschap van Avisi in begrijpelijke en boeiende animatievideo's vertaalde. De concepting begon met het invullen van het storytelling canvas, waarbij krachtige verhalen werden ontwikkeld die relevant zijn voor de doelgroep van Avisi. Dit creëerde een samenhang tussen gebeurtenissen en hielp bij het structureren van de boodschap.

Op basis van het storytelling canvas werd een script ontwikkeld. Creatieve concepten werden toegevoegd aan elk onderdeel van het script om Avisi mee te nemen in ons idee. Nadat het script en creatief concept waren goedgekeurd, begon het ontwerpen van het storyboard. Vervolgens koos de klant een professionele voice-over uit onze bibliotheek van professionele stemacteurs, die de animatievideo verder versterkte. Het proces omvatte ook animatie, sound design en de toevoeging van de voice-over. Na feedback van de klant werd de definitieve animatievideo geproduceerd.

Het resultaat

De complexe boodschap van Avisi werd op een efficiënte manier overgebracht in pakkende 2D-animatievideo's. De video's werden ingezet op de website, sociale media, e-mailmarketing en beurzen. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat visuele content tot 60% beter wordt onthouden dan tekstuele informatie, wat de effectiviteit van deze aanpak versterkt. Deze animatievideo’s geven hun marketing en communicatie een boost.

Deze case study illustreert de kracht van samenwerking tussen Avisi en VideoExpress om complexe diensten te vereenvoudigen en op een boeiende manier te communiceren. Met het succes van deze animatievideo's is Avisi van plan om hun visuele communicatiestrategie voort te zetten, waarbij meer animatievideo's en graphics op hun website zullen worden geïntegreerd.

Diensten:

Copywriting/Concepting
Storyboard
Motion design

Datum:

June 5, 2023