Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Case

Veldsink Advies

Wij pakten de uitdaging voor Veldsink Advies aan met korte, humoristische video's op social media. Resultaat? Merkherkenning onder 18-25-jarigen steeg aanzienlijk, en Veldsink staat nu in hun gedachten voor toekomstige verzekeringsbehoeften

Doel
Merkbekendheid verhogen
Sector
Financiële diensten

De uitdaging

Veldsink Advies stond voor een uitdaging: het bereiken vande doelgroep van 18 tot 25-jarigen die nog niet vertrouwd en bekend waren met het merk. Jongeren van vandaag zijn minder traditioneel georiënteerd, met een voorkeur voor online activiteiten en een zekere afstand tot verzekeringen die vaak als saai en duur worden beschouwd. De opdrachtgever wilde de jongeren op een effectieve manier benaderen en hen bewust maken van Veldsink Advies als een toekomstige optie voor hun verzekeringsbehoeften. 

De oplossing

VideoExpress ontwikkelde een online videocampagne gericht op social media, waar jongeren het grootste deel van hun tijd doorbrengen. De focus lag op het creëren van korte, humoristische video's met een verrassend element. Het team koos ervoor om de video's een lage drempel te geven, met een mix van humor en vertrouwdheid. De settings in de video's werden zorgvuldig gekozen om herkenbaar te zijn voor de doelgroep, uniek Veldsink-kenmerken te bevatten en het gewenste gevoel van persoonlijkheid, nabijheid en vertrouwdheid te communiceren. De aanpak zorgde ervoor dat de boodschap van Veldsink op een frisse en memorabele manier bij de jongeren bleef hangen.

Het resultaat

Het doel van naamsbekendheid genereren onder jongeren werd behaald, met een stijging van de merkherkenning binnen de doelgroep. Het unieke karakter van Veldsink kwam duidelijk naar voren in de video's, en de combinatie van herkenbaarheid, humor en vertrouwdheid zorgde voor een positieve associatie met het merk.