Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Case

Stapwijz

25% meer leads door onze online videocampagne voor hun online trainingen

Doel
Werven van leads
Sector
E-learningsopleidingen
"Hele fijne samenwerking met VideoExpress en gave resultaten van onze video's en campagnes!"
Amy Diemer
Marketingmanager

De uitdaging

Hoe kunnen we met een videocampagne de doelgroep aanzetten tot actie zodat zij een vooraanmelding versturen voor een online training naar Stapwijz? Een mooie uitdaging dat goed past bij onze resultaatgerichte en creatieve skills.  

De oplossing

We hebben een op maat gemaakte oplossing bedacht dat de klant helpt bij het genereren van leads. 

Strategie

De klant ontving van ons een plan van aanpak voor een strategie. We vertellen de klant hoe wij naar hun doel willen toewerken. Aan de hand van de buyer journey hebben we een funnel opgesteld. De klant was direct enthousiast over onze gedachtegang. We hebben vervolgens de puntjes op ‘i’ gezet en hiermee een krachtige leidraad uitgewerkt voor de rest van de campagne.

Concepting

We hebben verschillende creatieve varianten uitgewerkt. Op deze manier spreiden we de kansen per fase tijdens het adverteren. Daarnaast is er gekozen om te kijker te amuseren met een figurant die danst. Dit maakt de video luchtiger naast de serieuze boodschap. Verder zijn er ook foto’s geproduceerd voor organische social media berichten. 

Casting

We hebben een getalenteerde figurant gescout die naast figureren ook goed kan dansen. De klant was ook direct enthousiast. 

Formats gebaseerd op maximale prestaties van ads

Er is zijn verschillende formats opgeleverd zodat de advertenties optimaal presteren. Van verticale formats voor Instagram stories en reels tot horizontale formats voor YouTube.

Social advertising

Er is gekozen voor een scherpe targeting met een slimme retargeting per fase door onze social ad specialisten. Hierbij is de keuze gevallen voor de kanalen Instagram, Facebook en YouTube. 

Het resultaat

De campagne is gericht op meetbaarheid. We tonen hiermee de toegevoegde waarde aan van een slimme videocampagne bij VideoExpress. Stapwijz heeft 25% meer aanmeldingen ontvangen door de bijdrage van video content en video advertising in hun online marketingactiviteiten. Het percentage is gebaseerd op de cijfers van een vergelijkbare campagne in de afgelopen 12 maanden.

Ben je benieuwd geworden naar de content die we gecreëerd hebben? Hieronder vind je het resultaat!

see fase

variant 1

Voorbeeld van een verticale variant

Variant 2

Think fase

variant 1

variant 2

Do fase

Testimonial

Aanmeldvideo

Foto's:

Diensten:

Strategie/concepting
Filmproductie (incl. casting)
Social advertising

Datum:

December 22, 2022