Door op "Accepteer" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.

Case

Würth Zomerweken

Het stimuleren van de verkoop van bestsellers en het activeren van bestaande klanten om online te bestellen of een winkel te bezoeken tijdens de vakantieperiode van de vertegenwoordigers

Doel
Stimuleren van de verkoop
Sector
Groothandel
“Snelle en professionele samenwerking waarin VideoExpress goed mee heeft gedacht in de creatieve uitvoering van onze ideeën. Communicatie verloopt snel en prettig!”
Carst van den Oever
Marketeer Würth

De uitdaging

Würth Nederland B.V. werd geconfronteerd met een dalende omzet in de aanloop naar de zomer, voornamelijk als gevolg van de vakantieperiode van de vertegenwoordigers. Om de omzet te verhogen en klanten aan te moedigen zelfstandig online te bestellen of naar een winkel te gaan, besloot Würth een videocampagne op te zetten. De specifieke doelen waren het stimuleren van de verkoop van bestsellers en het activeren van bestaande klanten om online te bestellen of een winkel te bezoeken.

De oplossing

Om de gestelde doelen te bereiken, werd een uitgebreide videocampagne ontwikkeld met verschillende marketingcommunicatiemiddelen. De campagnevideo's speelden een cruciale rol in het creëren van een emotionele connectie met het publiek. 2 grote campagnevideo's werden ontwikkeld. Deze video's vertelden aantrekkelijke verhalen met acteurs in de hoofdrol om de voordelen en waarden van Würth over te brengen. 

Daarnaast werden 11 productvideo's geproduceerd waarin bestsellers op een overtuigende manier werden gedemonstreerd. Professionele acteurs lieten de functionaliteit van de producten zien en de toegevoegde waarde die Würth bood. Om klanten te helpen het maximale uit hun aankopen te halen, werden 10 hack video's gemaakt met praktische tips en trucs. Verder zijn er ook nog non skipable video's gemaakt voor het adverteren op YouTube.

Het resultaat

De videocampagne genereerde een emotionele connectie met het publiek en versterkte het merkbewustzijn van Würth. Dit, samen met de gerichte advertenties op sociale media, leidde tot een groter bereik en betrokkenheid bij de doelgroep. De omzetdoelstelling van de online campagne is behaald met 103%.

De campagne bleek effectief in het overtuigen van klanten om online te bestellen via de webshop of naar een van de winkels te gaan, zelfs tijdens de vakantieperiode van de vertegenwoordigers. Dit resulteerde in een succesvolle aanpak van de uitdaging van de zomerse omzetdaling. Daarnaast is de marketingafdeling van Würth voor meerdere maanden voorzien van video content.

Diensten:

Strategie/Concepting
Casting
Filmproductie

Datum:

July 31, 2023